مروری بر زندگی مشروطه‌خواه برجسته مشهدی و اشعار او اینفوگرافی | اقدامات کمیته تکریم و استقبال از زائران امام رضا(ع) در ارائه خدمات اسکان و ایستگاههای استقبال از زائر شهرداری مشهد شهردار منطقه پنج مشهد: ۳۰ سوله پروژه مشارکتی شهرک‌های صنعتی آجیل و خشکبار آماده افتتاح است | هیچ معبر خاکی در سطح منطقه نداریم افزایش سه و نیم برابری ذرات معلق در هوای مشهد از عصر امروز (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) فرماندار مشهد: هیچ خللی در مسیر خدمت‌رسانی به زائران وجود ندارد | ذخیره‌سازی ۱۵۰۰ تن آرد و تأمین ۳۰ میلیون بطری آب برای زائران جزئیات آخرین وضعیت «طرح تفصیلی توس» سرویس‌دهی صلواتی اتوبوس و مترو در مشهد به مناسبت اربعین حسینی (۲۳ مردادماه ۱۴۰۴) محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی ویژه مراسم پیاده‌روی جاماندگان اربعین (۱۴۰۴) در مشهد اعلام شد عضو کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست شورای اسلامی شهر مشهد: بهترین و مطلوب ترین خدمات را به زائران دهه آخر ماه صفر ارائه می‌دهیم عضو هیئت‌رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد: باکیفیت‌ترین خدمات به زائران اربعین در نجف توسط شهرداری مشهد ارائه می‌شود + فیلم شهردار مشهد مقدس از آمادگی کامل برای خدمت‌رسانی به ۷ میلیون زائر در دهه آخر صفر ۱۴۰۴ خبر داد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۱ مرداد ۱۴۰۴) | آغاز روند کاهش دما از پنجشنبه هفته جاری ساعت کاری مترو و اتوبوسرانی مشهد برای روز چهارشنبه (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) تغییرکرد ثبت ۳۲‌هزار عملیات نگهداری پیشگیرانه در متروی مشهد، طی سال گذشته هشدار کاهش کیفیت هوا در مشهد و خراسان رضوی به دلیل گردوغبار برون‌مرزی (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد در وضعیت «بسیار ناسالم» قرار گرفت (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم وضعیت قرمز آلودگی هوا در مشهد | هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهدی صادر شد (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) تعطیل شد حمل‌ونقل زائران از پارکینگ‌های مرز چذابه تا نقطه صفر مرزی توسط شهرداری مشهد انجام می‌شود + فیلم آیا ادارات مشهد و خراسان رضوی چهارشنبه (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) تعطیل هستند؟ بازار خبرنگار‌ها
سرخط خبرها

آینده آب مشهد به فاضلاب گره خورده است | تعریف مدل پایدار پساب برای مشهد

  • کد خبر: ۱۱۵۵۱۱
  • ۱۳ تير ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۷
آینده آب مشهد به فاضلاب گره خورده است | تعریف مدل پایدار پساب برای مشهد
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: مشکل اساسی مشهد این است که آینده آب شهر به فاضلاب گره خورده است. امکان ندارد در مشهد از محل پساب‌فروشی تصفیه‌خانه فاضلاب ایجاد شود. طبق اطلاعات رسمی ۱۰۰ میلیون متر مکعب از آب مشهد باید از جایگزینی پساب و مدیریت پساب تامین شود

به گزارش شهرآرانیوز؛ حسین اسماعیلیان امروز، ۱۳ تیر ماه، در نشست بررسی آخرین وضعیت ساماندهی کشف‌رود که با حضور معاون عمرانی استاندار و مدیر کل دیوان محاسبات خراسان رضوی در سالن جلسات اداره‌ کل دیوان محاسبات خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد:  اگر ۸۲ درصد شبکه فاضلاب در مشهد اجرا نمی‌شد، امروز از ۲۳۰ حلقه چاه موجود در مشهد یک چاه هم قابل استفاده نبود و همه چاه‌ها آلوده بود. اگر به بخش‌هایی که در حاشیه شهر مشهد که فاقد شبکه فاضلاب است، مراجعه شود، مشخص خواهد شد فاضلاب روان وجود دارد. شبکه فاضلاب در تهران که قدمت بیشتری دارد، به اندازه مشهد توسعه نیافته است.

وی در مورد تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در مشهد افزود: در حال حاضر ۲۶۳ هزار متر مکعب ظرفیت تصفیه‌خانه فاضلاب مشهد بوده که البته ۳۰ هزار متر مکعب آن به دلیل عملیات ارتقا از مدار خارج شده است؛ در واقع ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فعلی۲۳۰ هزار متر مکعب است. همچنین متوسط فاضلابی که در مشهد به صورت روزانه جمع‌آوری می‌شود، بین ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزار متر مکعب در شبانه‌روز است. در حال حاضر فاضلاب در شهر مشهد ۱۰ درصد بیشتر از حجم و ظرفیت تصفیه‌خانه‌ها است. ظرفیت ۲ تصفیه خانه التیمور و خین عرب نیز ۱۶۵ هزار متر مکعب بوده که البته تصفیه در آن با هزینه بسیار سنگینی انجام می‌شود.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: انتهای تصفیه‌خانه‌های مشهد در منطقه اولنگ در مشهد قرار دارد. بر اساس اطلاعات شرکت آب منطقه‌ای استان فاضلاب آلودگی چندانی در خروجی اولنگ ندارد اما مشکل مربوط به زمانی است که فاضلاب صنعتی یا سپتاژ وارد این فاضلاب می‌شود. پیشنهاد شرکت آبفای مشهد به سازمان محیط زیست این است که این حداقل آلودگی نیز اصلاح شود. سازمان محیط زیست تنها فاضلاب تصفیه‌خانه را اندازه‌گیری می‌کند.  

اسماعیلیان در مورد احداث تصفیه‌خانه پرکندآباد ۲ در مشهد افزود: احداث این تصفیه‌خانه در سال ۹۵ با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی شروع و خرید تضمینی برای آن در نظر گرفته شد. پیشرفت فیزیکی این تصفیه‌خانه طی چهار سال گذشته به دلیل شرایط اقتصادی متوقف شد زیرا ۸۰ درصد منابع این تصفیه‌خانه به صورت تسهیلات در نظر گرفته شده بود. خوشبختانه با پیگیری‌های انجام شده اکنون تخصیص این تسهیلات به نتیجه رسیده است. در همین شرایط اکنون بخشی از تسهیلات تامین و اولین قسط وام در فروردین دریافت شده تا تصفیه بخشی از فاضلاب در غرب مشهد انجام شود.

وی با اشاره به تعریف مدل پایدار پساب برای مشهد بیان کرد: این مدل با مشارکت شرکت آب منطقه‌ای استان تعریف شده و طرح بسیار کارشناسی شده‌ای است. این طرح با هدف تامین آب در مشهد صورت گرفته است. در این مدل سهم تعهدات دولت، منابع داخلی شرکت‌ها و سهم بخش خصوصی مشخص شده است. در این مدل چند تصفیه‌خانه و میزان تامین آب مشخص شده است؛ بر همین اساس یک تصفیه‌خانه در حال ساخت و یک طرح آب‌رسانی هم اجرا شده است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد در مورد نتیجه پیگری مصوبات سفر ریاست جمهوری گفت: از مجموع ۷۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده برای خراسان رضوی در حوزه وزارت نیرو ۵۳۰۰ میلیارد تومان مربوط به مشهد بوده است. باید در نظر گرفت که هر متر مکعب تصفیه‌خانه فاضلاب ۱۰ میلیون تومان هزینه دارد. برای ۱۰۰ هزار متر مکعب تصفیه‌خانه به طور متوسط باید ۱۰۰۰ میلیارد تومان هزینه شود.  خوشبختانه این مصوبات تا بخشی به نتیجه رسیده است. از مجموع مصوبات سفر ۴۵.۵ میلیون یورو در یک بخش و یک تصفیه‌خانه با هزینه ۳۵۰ میلیارد تومان با ظرفیت ۵۰ هزار متر مکعب مصوب شده است. تصفیه‌خانه طبرسی شمالی نیز باید احداث شود. مصوبات سفر نیاز به پیگری دارد که تا افق ۱۴۱۰ این طرح‌ها اجرا شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->